ShareThatKitchen brengt vraag en aanbod van professionele keukens bij elkaar. Zoë van De Laurier en Lars van Urban Kitchen hebben de kracht van dit platform al mogen ervaren en vertellen hun verhaal in Kookstudio de Laurier in Amsterdam.

Zoë: “Ik heb altijd al als chef gewerkt en ben 32 jaar geleden de Kookstudio begonnen. Ik merkte dat er behoefte was aan een kookopleiding voor particulieren en deze was nog niet in de markt te vinden. Ik vond het heerlijk om mensen in deze geweldige kookstudio te ontvangen en ze de basisprincipes van het koken bij te brengen. Er hangt hier een heerlijke sfeer die er voor zorgt dat iedereen zich bij binnenkomst direct op z’n gemak voelt.

Er zijn in die jaren dat ik hier workshops gaf allerlei culinaire stromingen voorbij gekomen, maar ik heb mijn eigen stijl weten te behouden waarbij ik vooral goed eten belangrijk vind.

Op een gegeven moment was ik toe aan een volgende stap en kwam de Kookstudio leeg te staan. Dit vond ik zonde, dus ging ik op zoek naar iemand die goed zou passen in deze ruimte. Één telefoontje met ShareThatKitchen en een week later stond Lars hier. We hebben een goed gesprek gehad en ook samen gegeten. Er zijn in die jaren dat ik hier workshops gaf allerlei culinaire stromingen voorbij gekomen. Ik heb mijn eigen stijl weten te behouden waarbij ik vooral goed eten belangrijk vind. Ik wilde daarom ook weten wat er uit ging en of ik daar achter kon staan. Als je bestelt (take out) moet het óók goed zijn. Het is niet iets wat ik doe, maar het past wel.

ShareThatKitchen heeft me hier goed bij geholpen. Ik heb uitgelegd wat ik zoek en zij hebben de perfecte match gevonden. Voor mij is het het belangrijkste dat de studio open is met een palet wat hierbij past en dat het daarnaast huur oplevert is mooi meegenomen. Het is niet alleen maar een bedrijfsruimte met een keuken er in, maar het heeft een bepaalde feel en daar sluit het concept van Lars goed bij aan.”

Lars: “Ik wilde nooit de horeca in. Beide ouders hebben de Hotelschool gedaan dus het horecaleven is me met de paplepel ingegoten. Het was vanzelfsprekend dat ik ook de horeca in zou gaan. Ik heb met daar altijd een beetje tegen verzet. Ik heb bouwmanagement en vastgoed gestudeerd, maar dat bleek het toch ook niet te zijn voor mij. Toen toch de horeca in gegaan. Hotelschool, koksopleiding en daarna 8 jaar lang in keukens van Michelin-restaurants gewerkt.

Ik wilde altijd zelf ondernemen maar het moment was nog niet daar. Totdat er twee compagnons op mijn pad kwamen. We zijn begonnen met 2 dark kitchen concepten op de van Woustraat als een soort pop-up. Deze keuken deelden we met nog een andere dark kitchen, de één ’s ochtends, de andere ’s middags. Toen we het aantal concepten van twee naar vier wilde uitbreiden, werd dit toch te krap en moesten we op zoek naar een nieuwe ruimte.

We zitten hier nu 2 maanden en dat bevalt heel goed, het is een lekkere plek. Het formaat is ook precies wat ik zocht,. We hebben kleine menu’s waardoor 4 concepten naast elkaar mogelijk zijn; Madonna! (Verse pasta), LALA Lasagneria, Habiba Bowls (Midden Oosterse bowls) en Sinds kort voor de lunch Mister Manoushe.”

Zoë: “ShareThatKitchen heeft het zaadje voor een samenwerking geplant door het contact te leggen. Voor ons zijn ze een culinair relatiebureau. Op het moment dat de twee partijen bij elkaar gebracht zijn gaat er zoveel gebeuren op operationeel vlak. Een goed contract is daarbij belangrijk maar niet iets waar je als horeca-ondernemer mee bezig wilt zijn, ShareThatKitchen heeft ons daarin volledig ontzorgd.”